Wake Up Kraainem

Actualités
Actualités
Actualités
Actions juridiques
sonomètre
Sonomètre
vents
Vents
plaintes
Plaintes
liens
Liens
inscription
Inscription
> Nederlands
     New    
AccueilActionsEvénementsCommuniquésPlaintesSonomètreLiensInscription  

Schouppe onder vuur bij actiegroepen luchthaven

Etienne Schouppe (CD&V) is nog niet eens officieel aangesteld als staatssecretaris voor Mobiliteit of hij ligt al onder vuur van verschillende actiegroepen rond de luchthaven. Zo is de Brusselse actiegroep Air Libre ronduit "razend" dat "een communautaire scherpslijper" bevoegd wordt voor het luchthavendossier. Ook de actiegroepen AWACSS Wezembeek-Oppem, Wake Up Kraainem, UBCNA en BUTV zijn "enorm ongerust". Schouppe is "onaanvaardbaar", klinkt het.

Rechter en partij
De actiegroepen zien verschillende redenen waarom Schouppe niet de juiste man zou zijn om het luchthavendossier uit het slop te halen. Zo woont Schouppe zelf in een gemeente (Liedekerke) die overvlogen wordt. Zo wordt de minister opnieuw rechter en partij in het heikele nachtvluchtendossier.

"Het verleden heeft bewezen dat het niet opportuun is om de bevoegdheid van Mobiliteit toe te wijzen aan iemand die zelf onder specifieke vliegroutes woont en een specifieke zone voortrekt", stelt de actiegroep, zinspelend op voormalig minister voor Mobiliteit Bert Anciaux (Spirit).

Voorstander spreidingsplan
Maar Schouppe is volgens de actiegroepen ook een voorstander van het spreidingsplan en iemand die de hinder in zijn eigen regio (noordrand) beperken ten nadele van het Brussels gewest.
Air Libre noemt het CD&V-kopstuk een "communautaire scherpslijper" en vreest dat hij "niet zal aarzelen om dit dossier als pasmunt in de onderhandelingen te gebruiken en deze verder in een volledige patstelling te duwen".

Communautair spelen
"Voor de overvlogenen is Etienne Schouppe wel de slechtst denkbare kandidaat om dit dossier op te lossen. De omwonenden vrezen dat hij zich de beste Vlaming van de klas zal tonen en dit dossier volledig communautair zal spelen", luidt het. De actiegroep dringt aan op een andere "meer geloofwaardige en neutrale" minister van Mobiliteit.
Ook de actiegroepen AWACSS Wezembeek-Oppem, Wake Up Kraainem, UBCNA en BUTV vrezen het ergste.

Onhandige ingreep
"Terwijl Yves Leterme de laatste maanden heeft getracht om de omwonenden te kalmeren, kan men nu zeggen dat de zelf-nominatie van Schouppe als mobiliteitsminister een onhandige ingreep was van de CD&V. Het is de beste manier om opnieuw olie op het communautaire vuur te gooien", luidt het. (belga/eb)

20/03/08 12u38

 

Wake Up Kraainem <contact@wakeupkraainem.be>